SEIKLUSED SILMAPIIRIL

Lõvikutsikas ja Hiireke

estonia 640

SEIKLUSED AUTOGA 2011
08.10.2011

Teekond: TALLINN - KIISA - AESPA - KASEMETSA - KEILA - VASALEMMA - TALLINN

2011-10-08

Hommikul aknast õue vaadates oli keegi pintsliga üle käinud majaesisest puust ja selle lehed kuldkollaseks ja punaseks värvinud. Seistes linnarõdul ei olnud seal enam nii soe, kui mõni kuu tagasi. Me olime jõudnud ära oodata sügise. 

HARJUMAA, KIISA
Kiisale jõudes seisid pool tänaseks juba jaheda ilmaga teeääres inimesed, kes näitasid möödujatele kapsast, porgandit ja kurki. Kaheteist kohalises rivis oli kangeid eksponeerijaid kõigest kolm. Ühel kapsad ja kartulid, teisel porgandid ja kartulid punased ja valged viimasel oli ilmselt muud asjad juba ära näidatud ning näidata jäi ainult kartulid. See oli Kiisa turg. Hoolimata suurest kapsaisust ei olnud võimalik meil kahjuks ühtegi pead endale saada, sest ei tahtnud need näitajad pangaarvest ega ka plastik kaartist midagi kuulda. Ikka kõlisevad euromüdid või see uus paberraha oleks ikka kõige passlikum.

Väike kohake Kiisa on Harjumaa äärel päris eluline koht, kust sõidab marsruuttakso, rong ja nagu juba mainisin, tegutseb isegi hilissügisel päris oma turg.

Me kohtusime oma teejuhiga, kes tutvustas lisaks veel paari küla, üks nendest küladest oli Metsanurme. Seal nägime ühte majakest, mis oli pisike ja tagasihoidlik, kuid kahjuks oli tegu majaga teeääres ja meil on ikkagi kass, kes hakkab kohe kippuma kihutavate autode ette - seega jäi see maja ainult vaatamiseks. Loomulikult keegi ei osanud ette näha, et aastaid hiljem me tulemegi samasse külla päriselt elama!