SEIKLUSED SILMAPIIRIL

Lõvikutsikas ja Hiireke

latvia 640

SIHTKOHT: LÄTI, JURMALA 1osa
Marsruut: Tallinn – Ikla – Jurmala (Läti)
Kuupäev: 20.07.2011
Teekonna pikkus: ca 380 km

Kogu teekond: Tallinn > Ikla > Jurmala > Riia > Cesis > Valmiera > Tallinn

Sellel korral oli meil plaan ette võtta nelja päevane reis Lätti. Meie reis pidi kulgema Tallinn- Pärnu- Jurmala-Riia-Valmiera-Tallinn. Samuti hõlmama reisi jooksul autopäeva, rattapäeva ja jalgsipäeva. Kompsud, telgid ja rattad autosse pakitud ning sõit võiski alata! Auto alustas liikumist Tallinnast kell 8:20 ja Jurmalasse jõudsime juba väikeste peatustega kella 14:00. Seega pisikeste peatustega sõidab Jurmala 5 ja pool tundi.

DSC07928

Meie esimene sihtkoht oli Jurmala veepark. Jurmala on Läti kuurortlinn, seal on üks pikimaid liivarandu ja Eestlased teavad Jurmalat kui suurt veepargikeskust. Seega kui juba Jurmalasse tuldud tuleb ju veepargi mõnud ka läbi proovida. Hoolimata sellest, et veekeskuse piletihind pidi tapma – me siiski otsustasime 4 tundi seal aega veeta. Seal on saunad ja veel mitmed muud mitmekesised atraktsioonid. 4tundi möödus seal sulistades kiiresti, sest et iga liutoru ees oli pikk, pikk järjekord allalaskmiseks ning veel järjekord kummist rõnga hankimiseks. Rõngaid ja liurenne on seal väga erinevaid. Eriti põnev on tornaado liutoru, seda lihtsalt vaadelda kui inimesed alla laskuvad ja ka ise sealt alla liuelda kaksi ja üksi.

DSC07818

Väljudes veekeskusest oli õhtu kätte jõudnud, ilm oli muutunud paduvihmaseks ning tuli hakata ööbimiskohta otsima.

DSC07804

Sõitsime Jurmalast välja, otsisime ja otsisime sobivat telkimiskohta. Paduvihm ja õhtuhämarus muutis ilma pimedaks, peagi ei näinud enam autoaknast midagi. Silmasime ühte järve ning suundusimegi sinna ööbima.

DSC07807

DSC07809

Reis läheb edasi seiklused jalgrattaga 2011:
Läti, Jurmala 2osa
Seiklused jalgsi 2011: Läti, Jurmala 3osa.