SEIKLUSED SILMAPIIRIL

Lõvikutsikas ja Hiireke

sweden 640

SEIKLUSED LAEVAGA 2010
Laev: Baltic Queen

SIHTMAA: Rootsi
SIHTKOHT: Stockholm
20.08.2010

 

Poolast öösel saabununa tuli hommikul kott jällegi kokku pakkida ning minna laevale, seekord Lõvikutsika sünnipäeva pidama.

IMGP7983

Täna on lõvikutsika sünnipäev. Ma ärakasin laevas Baltic Queen. Õhtul tantsisid mulle veel latiino rühmad, kuid nüüd on aeg minna Rootsi lauda hommikust sööma. Ajan end kajutist välja ja vaikne laevamürin liigutab seda suurt Rootsimaad ikka lähemale. Kui laevapealt pääsesime, siis ootas meid ilus Rootsi pealinn – Stockholm. Tavapäraselt Rootsis käies on olnud alati vihmane ja külm, aga täna oli ilus ja särav! Kesklinnale lähemale sõiduks me otsustasime kasutada metrood.

IMGP7996

Meid ootas Kuninga loss, jalakäijate tänav, Stochkolmi turg, ning suur Stocholmi linn, mida ei jaksagi ühekorraga läbi käia. Väike lõunapaus hamburgerit süües ja jällegi mööda jalakäiate tänavat kõmpides. Siin seal allahindlusi uurides ja tänavamuusikuid kuulates.

IMGP8037

IMGP8093

IMGP8100

IMGP8155

Ohoo, siin on staadion! Ja mitte kedagi ei valva seda, uurisime Hiirekesega neid naljakaid staadioni turvaväravaid ja näe – üks oligi lahti. Me murdsime sisse Kuninglikule Staadionile. Seal oli suur jooksurada. No siis tuleb ikka üles otsida rada 3 ja joosta 3 ringi, et saaks kokku ikka 33 - nii nagu vanus täna ette näeb.

IMGP8205

Soh, vat see on vaatepilt, Rootsi motopolitsei istub oma sõiduriistale otsa ja kaks mustanahalist politseinikku üritavad selle asja käima lükata. Jooksevad – jooksevad, prrr ja läkski käima ning usinad tõukajad saavad omal jalal tagasi tulla. Kuninglik areen – siin on hulk hobuseid, mis kirjade järgi päris Rootsi Kuninga enda omad. Kui staadionile julgesime sisse murda, siis igaks juhuks hobustest hoidsime veidi eemale.

Ja jälle sadam. Taas laevale pääsemine. Tõsi, aega ju veel oleks aga sellest pikast Stockholmi jalutuskäigust peale Poola reisi väsiks ka kogenud matkaja jalad ära. Käes on taas õhtu, latiino tüdrukud ja poisid alustavad kabaree eeskavaga.

IMGP8270

Ning jõuab seegi hetk kätte, mil laeva meeskond kutsub ette minu – sest mul on täna sünnipäev. Saan endale mälestuseks pokaali shampust! Vat selline tore päev koos Hiirekesega Rootsis oligi!

IMGP8304

IMGP8320