SEIKLUSED SILMAPIIRIL

Lõvikutsikas ja Hiireke

SEIKLUSED JALGRATTAGA
PIIRKOND: TALLINN
SIHTKOHT: Baltijaam ja Vanalinn

Kui tavapäraselt me võtame rattad käsile nädalavahetusel, et oma järjekordne seiklus läbida. Siis täna täiesti õhtu hilja otsustasime voodist üles tõusta, riided selga toppida ja vanalinna peale kimama minna. Meie eesmärk oli külastada Balti jaamas asuvat lilleaeda.

Igal aastal, juba kolmas kord tulevad kokku iluaiameistrid kes muudavad Balti jaama ja Tallinna Vanalinna vahelise maaala üheks suureks lilleaiaks. Lilleaeda tasub ka muidugi hiljem veel vaatama minna, sest nagu näha oli seal veel paljudele maalapid välja mõõdetud ja teostamata töid veel alustuseks mitmeid. Saarlased olid kohe eriti nutikad, panid liivakotid ja kivid hunnikusse ja kirjutasid juurde. Selline ongi tööde algus!

Edasi liikusime märkamatult Vanalinna, tervitasime musta kassi ja kuna kassile vastu minna ei tohi, siis valisime paremale sõitmise – ikka selles suunas kuhu läks kass! Vanalinnas jalgrattaga sõita päevasel ajal on loomulikult väga kole tegevus, sest siis peab ratast rohkem käekõrval lükkama, kui sõita saab. Aga sellel korral oli juba suhteliselt õhtu ning inimesed olid endale kas mõnes kenast Tallinna öömajas või kõrtsus juba koha leidnud.

Suur hulk rahvast aga oli trenni tegevaid poisse keset raekoda tulnud vaatama. Noh, oli teine kohe päris esinemise moodi, et isegi metallraha kõrvale pudenes neile mütsi sisse paberist rahatähti nagu viie ja kümne eurosed. Oleksin kah kindlasti pannud aga mis teha – see rahatäht on nii väike ja kuna mul on komme raha kaotada, siis parem hoian plastikut taskus, selle saab pangast tasuta ja selle kaotamine maksab ainult nädal uue ootamist.

Meie rattasõidule pani jahmatava ehmatuse muidugi ühe õnnetu ratturi teade „Kui jumal lubab tabab see ka sind“. Issake meil plaan nüüd ju ratastega terve Lätile ring peale teha. Njaa, julged oleme – sest meil pole ühtegi võtit, lohvi, voolikut või mis iganes asja millega katkist ratast parandada. Siiani pole ju ka vaja läinud.

Velo taksod Viru väravate juures pakkusid meile enam huvi – tahaks kangesti ise kah sellega sõita, no ma mõtlen ikka vändata. Nii tore oleks ju kaks raskemat sorti Soome onu või tädi peale võtta ja vänta-vänta Kadrioru mäest üles kimada! Vot selline tore kant ongi see Balti jaama lilleaed ja Tallinna südamekujuline vanalinn.