SEIKLUSED SILMAPIIRIL

Lõvikutsikas ja Hiireke

egypt 640

Ühel õhtul kui ilmad Eestis olid veel kole külmad ja kõledad tuli Hiireke ja ütles – „On aeg!“
Ega ehmunud lõvikutsikas ei saanudki hästi aru, mis ta sellega nüüd kangesti silmas pidas. Peale salajast naeratust sai lõvikutsikas aru – „on aeg esimest korda lennukiga lennata“

Nimelt Hiireke on teinud igal aastal lennureisi mõnesse kaugesse välisriiki. Sageli on ta seda teinud just kõledatel külmadel aegadel. Eelmistel aastatel on käinud Hiireke Türgis, enne seda Tenerifel, Gran Ganarial, Sharm el Sheikh jne.

Sellel aastal jäi paljudest valikutest sõelale kolm riiki – Türgi, Bulgaaria või Egiptus.

Varem on Hiireke lennanud koos sõbrannadega – aga sellel korral otsustas ka reisikaaslaseks valida just Lõvikutsika.

Lõvikutsikas on bussiga läbi sõitnud sisuliselt kogu Euroopa Soome, Läti, Leedu, Poola, Slovakkia, Tsehhi – Marokoni välja ja teiselt poolt Rumeenia, Albaania, Makedoonia – kuid lennukiga ei ole ta kunagi lennanud.

Kuna Türgis sai käidud eelmine aasta ja Bulgaaria tundub liiga lähedal siis valisime kõige kaugema riigi Egiptuse.

Ettevalmistus on meil suhteliselt kesine. Otsustasime, et viisa tellime juba Eestisse, tõsi läheb kaks eurot rohkem maksma, kui oleks kohapeal läinud aga siiski julgem ja kindlam. Ning teine otsus, et kõik atraktsioonid võtame kohapeal kohalikkelt, kuuldavasti pidid need olema soodsamad ja atraktiivsemad.

egypt001

Ettevalmistuseks kerkis seinakapile paber kus on kirjas: Taskulamp, pearätik, päikese prillid, patareid aaa, veepudel 1,5l, kohver, kummimadrats, plätud jne.

Täna sai ostetud reisikohver ja Lõvikutsikale taskuraha egiptuse naelad ja ameerika dollarid.

Ettevalmistused jätkuvad ...väljalennuni on vee 20 päeva!